A spárga igazi ínycsiklandó csemege lehet, ha ezt a módszert alkalmazod! Korábban talán nem a legjobban készítettük el, de mostantól biztosan megváltozik a helyzet!


Kellemes állagú lesz, de nem válik pépes masszává. Ráadásul élénk színt is kap, ha ezt a titkos trükköt alkalmazod a spárga elkészítésekor!

Akár imádod a spárgát, akár csak ezután fogod majd megszeretni, tagadhatatlan, hogy ez a zöldség valódi szuperélelmiszer. A tavasz beköszöntével pedig már egyre több polcon bukkan fel az élelmiszerüzletekben, piacokon és zöldségeseknél.

Egy ételszakértő szerint azonban sokan elrontjuk a készítését.

A spárga elkészítésének hagyományos módja, hogy főzzük, grillezzük vagy pároljuk, amíg el nem éri a kívánt puhaságot. De van egy kulcsfontosságú lépés, amit sokan figyelmen kívül hagynak! A titok nyitja abban rejlik, hogy a zöldséget jéghideg vízbe merítjük, mielőtt a tűzhelyre helyeznénk. Ezzel a trükkel a spárga tökéletesen megpuhul, anélkül, hogy a végén pépes állagot kapnánk.

A jéghideg víz nemcsak az állagát javítja, hanem a színét is varázslatosan feldobja. Ennek köszönhetően az isteni zöldség puha és friss marad, miközben élénkzöld árnyalatával egy igazi látványossággá válik, amikor végül a tányérunkra kerül.

És hogy miért érdemes kiélvezni a spárgaszezont? A spárga feszesít, csökkenti a ráncokat, csökkenti a gyulladást és a szem alatti karikákat.

Ráadásul méregtelenít is. A benne lévő aszparaginsav támogatja a szervezetet abban, hogy megszabaduljon a felesleges sótól és méreganyagoktól, ezáltal csökkenti a puffadást, valamint támogatja az egészséges, élettel teli bőrt.

A spárga mellett pedig ne feledkezz meg tavasszal a medvehagyma fogyasztásáról sem! A medvehagyma antibakteriális hatású, baktérium és gombaölő, ezért a gyomor és bélrendszeri bántalmakra is alkalmazható. Ezenfelül igazi vitaminforrás: A- és C-vitamint, kalciumot, vasat, foszfort, nátriumot és rezet tartalmaz.

A tanulmányok azt is kimutatták, hogy a medvehagyma az egyik leghatásosabb vérnyomáscsökkentő, ezáltal pedig csökkenti a stroke és a szívbetegségek kockázatát is.

Related posts