A tojásrántotta állaga sokkal krémesebb és selymesebb lesz, ha egy bizonyos hozzávalót elhagyunk.

Keményen vagy lágyan, vöröshagymával vagy metélővel, kolbásszal, baconnel vagy hús nélkül, pirospaprikával, sajttal, esetleg tejföllel - a tojásrántotta az egyik legegyszerűbb étel, amit mindenki kicsit másként készít el, és meggyőződésünk, hogy úgy a legfinomabb, ahogyan mi szeretjük. Sokan tesznek bele még egy összetevőt, hogy a végeredmény krémesebb legyen, viszont egy brit séf szerint ezzel tönkretesszük az ételt - írja az Express.
Tudom, mire gondolsz: ki ne tudna rántottát sütni? - és ezt elismerem, valóban nem nehéz dolog. Mégis, a rántotta készítése nem csupán egy egyszerű feladat, hanem egy művészet is. Nincs egyetlen helyes vagy helytelen módszer, de kétségtelen, hogy van egy olyan technika, amely kiemelkedik a többi közül.
„Legyen egyedi a stílusod!” – javasolja Chris Collins, a Don't Go Bacon My Heart gasztroblog írója.
A szakács szerint a legtökéletesebb tojásrántottát egy összetevő kihagyásával vagy helyettesítésével érhetjük el, ami nem más, mint a tej. Ha túl sok tejet használunk, azzal csak felhígítjuk a rántottát, míg ha vajjal helyettesítjük, az a benne található zsiradék miatt krémesebb állagot kölcsönöz a reggelinknek.
Chris Collins véleményével egy másik séf is egyetértene, aki szintén megosztotta a titkait a tej vajra való cseréjéről. Emellett hasznos tanácsokat adott arra vonatkozóan, hogyan érdemes sózni és keverni az ételeket. Azonban ne felejtsük el, hogy a tojásrántotta készítése, bár látszólag egyszerű, még a legkiválóbb séfek számára is kihívást jelenthet. Ezt jól példázza Gordon Ramsay esete, aki nyilvánosan gúnyolta el a saját elképzelését a tökéletes rántottáról.