Természetesen! Íme egy egyedi változat a savanyú lencselevesről: --- **Savanyú Lencseleves – A Tavaszi Zamatok Tükrében** Képzelj el egy hűvös, tavaszi napot, amikor a napfény még csak óvatosan bontogatja szárnyait. Ekkor jön jól egy tál gőzölgő savany


Egy fazékban forrósítsuk fel az olajat, majd dobjuk bele a finomra aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Amint a hagyma üvegesre pirult és kellemes illatot áraszt, öntsük hozzá az alaplevet és a száraz lencsét. Ne felejtsük el belevinni a babérlevelet, majd ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Hagyjuk az egészet 20 percig főni, hogy az ízek szépen összeérjenek.

Ez alatt az időszak alatt gondosan előkészítjük a zöldségeket. A sárgarépát, fehérrépát, zellert és karalábét 1 cm-es kockákra vágjuk. Miután eltelt a 20 perc, hozzáadjuk őket a leveshez, és folytatjuk a főzést, amíg minden zöldség kellemesen megpuhul.

Mikor a zöldségek puhák, a lisztet és a tejfölt kikeverjük, majd hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk és felforraljuk.

Related posts