Tedd különlegessé a zeller élvezetét: Rákellenes tulajdonságokkal bír, támogatja az emésztést, és ha ezeket az ízeket összekapcsolod, garantáltan nem fogsz ráunni! Fedezd fel a 7 ínycsiklandó és tápláló ételt, amit zellerből készíthetsz!


Divatos frizurát álmodott meg, de sajnos a végeredmény katasztrofális lett – Íme néhány előtte-utána kép az elrontott frizurákról, amelyek megmutatják, hogy néha a legjobb szándékok is véget érhetnek meglepő eredményekkel!

A zeller a magyar konyha egyik alapzöldsége, főleg húsleves készítésénél használjuk a gumóját, de még számos más módon is elkészíthető. Alacsony kalóriatartalma mellett gazdag rostokban és antioxidánsokban, például apigenin és luteolin flavonoidokban, amelyek gyulladáscsökkentő és sejtvédő hatással bírnak. Ezek a bioaktív összetevők gátolhatják a daganatok kialakulását, ezért nevezhető rákellenes tulajdonságúnak is a zeller.

A zeller rosttartalma kiválóan támogatja a bélrendszer normális működését, míg vízhajtó tulajdonsága révén segít a szervezet méregtelenítési folyamataiban. Rendszeres fogyasztásával nemcsak a szív- és érrendszer egészséges működését segíthetjük elő, hanem az immunrendszerünk védekezőképességét is fokozhatjuk. Az alábbi receptek bemutatják, hogy a zellergumó és a szárzeller nem csupán egy hétköznapi zöldség, hanem egy igazi szuperélelmiszer, amely sokoldalúan felhasználható a konyhában.

Related posts