Pomanderek

Bejelentkezés

Még jóval az Aura-Soma születése előtt, amikor Vicky éppen sebészeti pedikűrösként praktizált, utazásai során gyakran gyűjtött gyógynövényeket, felidézve az édesapjával töltött sétákat és a gyógyszertárban töltött időket. Ezeket a gyógynövényeket aztán kis üvegcsékbe tette, pontosan feljegyezve összetevőiket, anélkül, hogy tudatosan bármiféle terve lett volna használatukat illetően. Az Aura-Soma születését követően Vicky átnézte a gyógynövénygyűjteményét. Felismerte, hogy lényegében olyan növényeket gyűjtött, melyek az emberi lények hét fő energiaközpontjának, a csakráknak a hét szintjéhez kapcsolódtak. Ez a 49 gyógynövény (7 x 7 csoport) vált a későbbi Aura-Soma Pomanderek alapjává.

Amíg az Egyensúlyüvegek a fizikai testtel dolgoznak, kiegyensúlyozva és összehangolva a fizikai energiáinkat, addig a Pomanderek az aurikus mezőre vannak hatással, speciálisan energetizálva a fizikai testet körülvevő bio-energetikai és elektromagnetikus mezőt. Arra szolgálnak, hogy közvetítsék felénk speciális színeik üzeneteit és energiáit, és védelmet nyújtsanak auránk számára.

Az Egyensúlyüveg sorozat majdnem mindegyik színéhez tartozik egy Pomander. Mindegyik Pomander ennek a 49 gyógynövénynek az alkoholos oldatából készül. Ezen gyógynövényekből összesen 7 kapcsolódik közvetlenül a Pomander színehez, míg a többi 42 kapcsolódik mindahhoz, ami nem magát a színt reprezentálja, hanem a sokkal kevésbé materiális formában jelenlévő, szubtilisebb potenciákat. Az eredeti fehér Pomander, mely elsőként került megalkototásra, kivételt képez ezalól; ahogy a fehér tartalmazza és visszatükrözi az összes színt, úgy a fehér Pomander is egyenlő arányban tartalmazza mind a 49 gyógynövényt. Például a vörös Pomanderben a jelen lévő gyógynövények dominánsan a vörös energiához tartoznak. A Pomanderben jelenlévő energiák kapcsolatainak némelyike meglehetősen összetett. Egy medicinális gyógynövény, a Szentjánosgyökér (Hypericum Perforatum) sárga szirmaival és szárának vörös nedvével tökéletesen illeszkedik a vörös energia sárga aspektusához, az első energiaközpont harmadik szintjéhez. Mindemellett ez a növény megfelelő lehetne a sárga energia vörös aspektusához is, a harmadik energia központ első szintjéhez.

Egy növény szinte olyan, mint egy emberi lény: gyökerei a földben vannak, fizikai formáját aurikus mező veszi körül, ami hasonlít az emberek bio-energetikai és elektromagnetikus mezejéhez. Ha levágjuk egy levelét, akkor az arról készül Kirlian felvétel egyértelműen mutatja a levél eredeti, vágatlan formáját, mely már csupán energetikai szinten van jelen. Ez a jelenség jól szemlélteti, hogy miért érdemes a gyógynövények és más növények energiatároló képességét figyelembe venni az emberi bio-energetikai és elektromagnetikus mezejének befolyásolása terén. A bio-energetikai és elektromagnetikus mezőn túl található az éteri test, az első intangibilis (nem fizikai?) mező a fizikalitásunkon túl.

A Pomanderek újraenergetizáló, erősítő és védő mezőt hoznak létre körülöttünk. Hatásuk összhangban áll azzal a szándékkal, miszerint ha gondoskodunk a saját védelmünkről, úgy mások védelméről is gondoskodunk. Elektromagnetikus mezőnk megerősítésével és újraenergetizálásával egy lépéssel előrébb haladunk a fizikalitásunkat körülvevő fénymező megerősítése felé. Ez a szándék az Aura-Soma rendszerének egyéb területeit is áthatja.

Hogyan Válasszuk ki és Használjuk a Pomandereket
Leggyakrabban, az első üvegünk alsó színe utal az adott helyzetben legmegfelelőbb Pomanderre. Bizonyos esetekben azonban úgy találhatjuk, hogy más Pomanderre van szükségünk. Ekkor bátran hallgassunk a megérzéseinkre. A Pomanderek illataira adott válaszreakcióink jelzésértékűek lehet arra vonatkozólag, hogy melyik pomandert lenne érdemes használnunk.

A Pomander használatához helyezzünk három cseppet a bal tenyerünkre, és dörzsöljük össze mindkét tenyerünket. Emeljük karjainkat a fejünk fölé, elképzelve amint felajánljuk a világnak a Pomander energiáit, mely a bal tenyérből kiindulva, körbeölelve a Földet, végül visszaér a jobb tenyerünk területére. Gyengéden vezessük végig a Pomander energiáit az energiamezőnkön, a koronától kezdve haladjunk végig az összes csakrán és energiaállomáson. Pihenjünk meg egy pillanatra a szív területén, gondoskodó figyelmet szentelve mindannak, ami esetleg nyugtalanítana az adott pillanatban, azután haladjunk tovább a solar plexus területe felé, és tovább egészen a gyökércsakráig. Ajánljuk fel a Pomander energiáit a Földnek is, elképzelve amint az energiák kapcsolatba kerülnek a Föld Csillagunkkal, mélyen áthatolnak a Föld réteigein keresztül, és eljutnak egészen a bolygó középpontjáig. Ezután tenyereinket összérintve hozzuk fel az energiákat egészen az arcunk magasságáig, majd a tenyereink területéről vett három mély lélegzetettel fogadjuk be a Pomander illatát testünk templomába.

Megjegyzés: Mielőtt belélegezzünk, ajánlatos kezeinkkel teljes aura mezőnket átsimítani annak érdekében, hogy az alkohol a kivonatból elpárologjon.